Developer Trigema loni zvýšil čistý zisk o polovinu na 148 mil.Kč

15.06.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. června (ČTK) - Developer Trigema loni navýšil čistý zisk meziročně o 51 procent na 147,7 milionu korun. Obrat firmy vzrostl rovněž o 51 procent na 1,19 miliardy korun. ČTK to dnes sdělil předseda představenstva společnosti Marcel Soural. Výsledky podle něj ovlivnil zejména prodej nových bytů a některé stavební zakázky.

\"Uplynulý rok byl z pohledu celé historie firmy jeden z nejtěžších. Přesto lze při zpětném ohlédnutí mluvit o roku výjimečně úspěšném. Hospodářský výsledek, množství akvizic i dostatek rozpracovaných projektů jsou tomu důkazem,\" uvedl Soural.

Do hospodářských výsledků se podle něj promítnul doprodej bytů v pražských Nových Butovicích, Letňanech, Lužinách a také v Plzni. \"Ke stavebním zakázkám, které měly významný podíl na výsledku hospodaření Trigemy, patřilo také zateplení pražského bytového domu Zelenohorská s 612 byty. Hodnota této zakázky činila zhruba 70 milionů korun. Sesterská Trigema Building kromě toho zajišťovala rovněž rekonstrukce poboček Komerční banky v Klatovech, Českých Budějovicích a Plzni,\" doplnil Soural.

V oblasti cestovního ruchu Trigema investovala více než 50 milionů korun do technologie zasněžování Snowfactory v lyžařském areálu Monínec, díky níž je možné připravovat sníh až do 15 stupňů nad nulou.

Na hospodaření měl pozitivní vliv rovněž provoz Vědeckotechnického parku a Parku vědy Roztoky. Současně s tím Trigema pokračovala v přípravách projektů Vědeckotechnický park Buštěhrad a Vědeckotechnický park Žalov, které dohromady nabídnou k pronájmu více než 25.000 metrů čtverečních ploch.

\"Do budoucnosti se zaměříme na další posilování ziskovosti našich rezidenčních projektů, které vychází z osvědčeného konceptu chytrého bydlení. Ať již v Praze, tak dalších větších městech Česka. V oblasti inovací a nových technologií pak mimo jiné ještě více prohloubíme využívání programů 3D projektování,\" dodal Soural.

Trigema vznikla v roce 1994. V současnosti zaměstnává zhruba 180 lidí. Prodala více než 1300 bytů, vybudovala také například vědeckotechnický park v Roztokách. Do skupiny společností a projektů patří také sportovní areál Monínec ve Středočeském kraji nebo kongresový hotel Academic v Roztokách.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK