Lze dojet do Chorvatska a zpět na jedno natankování? A vyplatí se to vůbec?

16.06.2017 | , Finance.cz
MAKRODATA A EU


Nejlepší auto do půl milionu ujede na jednu nádrž 1667 km. Srovnali jsme 20 aut s cenouvkou do půl milionu a největším dojezdem.

Nejvyšší akční rádius bez potřeby tankovat je pro některé zákazníky velmi důležitým parametrem při vybírání nového vozu. Pro někoho je dojezd důležitý především při cestě na dovolenou. Reálně se ale Chorvatsko tam a zpátky bez čerpání pohonných hmot zvládnout nedá. Český zvyk natankovat na hranicích po víčko nádrže a dojet co nejdál se však vyplatit nemusí. Například v Rakousku je při aktuálních cenách a kurzu benzin i nafta levnější. Rozdíl činí někde až čtyři koruny na litr v případě nafty.

V tabulce na našem partnerském webu Autobible najdete vybraná auta seřazená podle maximálního možného dojezdu. Vycházíme z tabulkových hodnot spotřeby a objemu nádrže, takže reálný stav v provozu se samozřejmě může lišit. Pokud jde o vozy na LPG a CNG, tak v tabulce uvádíme vždy nejprve spotřebu a objem benzinové nádrže, následně spotřebu a objem nádrže na plyn. U CNG je hodnota samozřejmě v kg, u LPG se počítá s litry.

Celý článek s přehledem aut s nejdelším dojezdem najdete na Autobible.cz

Autor článku

Dalibor Žák  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: MAKRODATA A EU