Koruna se k euru drží na 26,16 Kč/EUR, k dolaru dnes oslabila

19.06.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Koruna v úvodu týdne víceméně stagnuje k euru a mírně oslabuje vůči dolaru. V 17:00 se obchodovala na 26,16 Kč/EUR a proti pátečnímu závěru tak byla o haléř silnější. K dolaru si pohoršila o šest haléřů na 23,43 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

 

Během dneška se koruna přiblížila k nejsilnějším úrovním od konce intervencí České národní banky, když krátce před 13:00 posílila i pod hladinu 26,13 Kč/EUR. \"Někteří spekulanti toho ihned využili a část svého korunového portfolia prodali. Korunu to vrátilo ke hladině 26,20 Kč/EUR,\" popsal Vladimír Pikora z Next Finance. Oslabování ale podle něj netrvalo dlouho a přišla druhá posilující vlna, která už tak výrazná nebyla. Z většího nadhledu tak koruna stagnuje u silných hodnot, dodal.

Dobrá nálada ve světě i šance na růst úrokových sazeb dávají koruně ještě prostor k dalšímu posílení a dosažení hladiny 26,00 Kč/EUR je během měsíce dost pravděpodobné, míní Pikora.

Viceguvernér ČNB Vladimír Tomšík ale v rozhovoru pro agenturu Bloomberg prohlásil, že necítí potřebu uspíšit zvyšování úrokových sazeb, pokud si kurz koruny udrží posilující trend, poznamenal David Kocourek z Komerční banky. Za dnešní nízkou volatilitou stojí podle Kocourka prázdný ekonomický kalendář a relativně poklidný vývoj na zahraničních trzích.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,17 26,16 Kč/USD 23,37 23,43

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK