Koruna dnes k euru mírně posílila, za celý týden ale ztratila

23.06.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. června (ČTK) - Koruna v závěru týdne mírně posílila vůči euru a zpevnila i k dolaru. Kolem 17:00 byla oproti čtvrtečnímu závěru o tři haléře silnější na 26,27 Kč/EUR a k dolaru získala 12 haléřů na 23,45 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. Za celý týden koruna k euru ale ztratila.

\"Středoevropské měny se v uplynulém týdnu vydaly ke slabším hodnotám. Ztrácely zejména v úterý a za jejich oslabením stála klesající cena ropy,\" uvedl Viktor Zeisel z Komerční banky. Česká měna v průběhu týdne ztratila přibližně 0,4 procenta a její kurz se v pátek pohybuje blízko hladiny 26,27 Kč/EUR, dodal.

Podle Jiřího Cihláře z Next Finance uškodilo v týdnu koruně několik poznámek centrálních bankéřů. \"Ty vyzněly v tom smyslu, že po dosavadním posílení koruny nemá smysl spěchat se zvyšováním úrokových sazeb. Odpovědí koruny bylo v posledních dnech zastavení jejího posilování,\" poznamenal Cihlář. Míní ale, že to nepotrvá dlouho. Kondice domácí ekonomiky je lepší, než naznačuje současný kurz koruny, dodal.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 26,30 26,27 Kč/USD 23,57 23,45

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK