Nestlé plánuje zpětný odkup akcií v hodnotě 20 miliard CHF

27.06.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 27. června (ČTK) - Švýcarský potravinářský gigant Nestlé plánuje nakoupit zpět vlastní akcie v hodnotě 20 miliard švýcarských franků (zhruba 483 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která tak reaguje na tlak ze strany jednoho z akcionářů. Zpětný odkup obvykle vede k růstu hodnoty akcií daného podniku.

Nestlé zahájí program zpětného odkupu svých akcií příští měsíc a dokončit jej hodlá v červnu 2020. Firma upozornila, že objem nákupů akcií by mohla upravit v případě, že by uskutečnila velkou akvizici.

Ke zpětnému nákupu akcií firmu Nestlé vyzvala americká investiční společnost Third Point LLC. Ta o víkendu oznámila, že v Nestlé vlastní podíl 1,3 procenta v hodnotě 3,3 miliardy švýcarských franků. Third Point je tak podle agentury Reuters osmým největším akcionářem švýcarského podniku.

Nestlé je největším producentem balených potravin na světě. Vyrábí například kávu Nescafé, čokoládové tyčinky Kit Kat, cereálie Nesquik nebo kořenící směsi Maggi. Firma loni vydělala 8,5 miliardy švýcarských franků při tržbách 89,5 miliardy franků.

pmh ank

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK