Samsung postaví továrnu v USA, vytvoří tam přes 950 míst

28.06.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 28. června (ČTK) - Jihokorejská společnost Samsung Electronics postaví továrnu na výrobu domácích spotřebičů ve Spojených státech. Největší asijská společnost podle tržní kapitalizace dnes oznámila, že do závodu v Jižní Karolíně investuje 380 milionů dolarů (8,8 miliardy Kč) a do roku 2020 tam vytvoří 954 nových pracovních míst.

Samsung tak potvrdil informace, které se v médiích objevily už začátkem tohoto měsíce. Podle nich by se v továrně v okrese Newberry mohly vyrábět například pračky a plynové trouby.

Firma letos uvedla, že o výstavbě továrny na výrobu domácích spotřebičů v USA jedná. Jihokorejský konkurent LG Electronics již v březnu představil plán na výstavbu továrny na domácí spotřebiče v Tennessee. LG hodlá do továrny investovat 250 milionů dolarů, uvedla agentura Reuters.

List The Wall Street Journal v březnu s odvoláním na zdroje obeznámené se situací informoval, že Samsung plánuje do USA přesunout část produkce z Mexika. Podle zdrojů listu ovlivnilo plány Samsungu vítězství Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách. Trump hrozí uvalením vysokých cel na dovoz z Mexika, který podle něj připravuje Spojené státy o pracovní místa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK