Sberbank CZ v 1. pololetí ztrojnásobila čistý zisk na 203 mil. Kč

19.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. července (ČTK) - Za první pololetí roku 2017 Sberbank CZ dosáhla zisku po zdanění 203 miliony korun. O rok dříve to bylo téměř 70 milionů Kč. K meziročnímu trojnásobnému růstu hospodářských výsledků přispěl především rekordní zájem o půjčky a u firemních zákazníků mimořádný objem devizových operací před ukončením intervenčního režimu ČNB, informovala dnes banka ČTK. Ostatní banky pololetní výsledky zatím nezveřejnily.

\"Nové prodeje spotřebitelských, hypotečních i mikro investičních úvěrů dosáhly dvouciferný růst, hypotéční úvěry dokonce o 64 procent. Jen v měsíci květnu banka schválila žádosti o hypotéku v celkovém objemu přes miliardu korun,\" komentoval výsledky generální ředitel Sberbank CZ Vladimír Šolc. Vedle úrokových výnosů rostou podle něj i výnosy z pojištění a investic.

Sberbank CZ, do února 2013 Volksbank CZ, působí na českém trhu od roku 1993, od 1. ledna 1997 jako samostatná akciová společnost. Jejím majoritním vlastníkem je Sberbank Europe AG s jediným akcionářem Sberbank Rusko (Sberbank of Russia).

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK