Automobilovému koncernu Volkswagen v pololetí mírně vzrostl odbyt

19.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 19. července (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen v prvním pololetí zvýšil odbyt meziročně o 0,8 procenta na 5,2 milionu vozů. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Součástí koncernu je i mladoboleslavská Škoda Auto, která již dříve ohlásila rekordní pololetní odbyt.

V samotném červnu Volkswagen zvýšil odbyt o 4,2 procenta na 920.700 vozů. Tempo jeho růstu tak zrychlilo z květnových 3,1 procenta.

\"Červen byl pro koncern velmi silným měsícem, ve kterém se meziročně zvýšil odbyt všech značek,\" uvedl šéf prodeje Volkswagenu Fred Kappler. \"Díky stabilnímu růstu v klíčových regionech vstupujeme s důvěrou do druhé poloviny roku,\" dodal.

V Evropě se odbyt koncernu v červnu zvýšil zhruba o tři procenta. V Číně odbyt vzrostl o pět procent, ve Spojených státech dosáhl koncern téměř desetiprocentního růstu.

Škoda Auto už v úterý oznámila, že v prvním pololetí meziročně zvýšila odbyt o 2,8 procenta na 585.000 vozů. Automobilka tak měla nejlepší první pololetí ve své historii.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě. Loni navíc vystřídal japonského konkurenta Toyota v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu kolem měření emisí zvýšil globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK