Reuters: Global Blue by mohla příští rok vstoupit na burzu

19.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 19. července (ČTK) - Švýcarská společnost Global Blue, která turistům při nákupu v zahraničí zprostředkovává vracení daně z přidané hodnoty (DPH), by mohla příští rok vstoupit na burzu. S odvoláním na informované zdroje to dnes uvedla agentura Reuters. Majitel Global Blue, americká investiční společnost Silver Lake, už podle zdrojů začal pro tyto účely hledat poradce. Tržní kapitalizace firmy by mohla činit zhruba tři miliardy eur (více než 78 miliard Kč).

Silver Lake má nad společností Global Blue kontrolu od roku 2012, menšinový podíl má investiční skupina Partners Group. Podle zdrojů se očekává, že Silver Lake si koncem letošního roku vybere banky, které pověří prodejem. Primární veřejná nabídka (IPO) akcií by se mohla uskutečnit v první polovině příštího roku. Zatím však není jasné, na které burze to bude.

Společnost Global Blue přišla s konceptem nákupu bez daně, takzvaného tax free shopping, před 37 lety. V současnosti patří mezi přední firmy v tomto odvětví. Působí v 51 zemích a má zhruba 1900 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK