Zisk Microsoftu se díky cloudu ve čtvrtletí více než zdvojnásobil

20.07.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Seattle 20. července (ČTK) - Čistý zisk výrobce počítačového softwaru Microsoft Corp. se ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí více než zdvojnásobil na 6,51 miliardy dolarů (145,8 miliardy Kč) z 3,12 miliardy USD ve stejném období loni. Hospodaření podpořil silný růst cloudových aktivit a daňové zvýhodnění, uvedla firma v dnešním prohlášení.

Očištěný zisk na akcii činil 98 centů a překonal očekávání analytiků dotazovaných agenturou Thomson Reuters, kteří počítali se ziskem 71 centů na akcii. Příjmy za tři měsíce do konce června stouply o 9,1 procenta na 24,7 miliardy USD.

\"Inovace v rámci našich cloudových platforem vedla v tomto čtvrtletí k silným výsledkům,\" uvedl generální ředitel Microsoftu Satya Nadella.

Divizi Intelligent Cloud, která zahrnuje cloudovou platformu Azure a produkty Windows Server, vzrostly ve čtvrtletí příjmy o 11 procent na 7,4 miliardy USD. Microsoft dodal, že příjmy Azure meziročně stouply o 97 procent, bližší číslo však neupřesnil. Příjmy divize Productivity and Business Processes, která zahrnuje LinkedIn a software Office 365, vzrostly o 21 procent.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows využívá většina osobních počítačů. Firma na počátku měsíce uvedla, že v rámci restrukturalizace svých aktivit zruší tisíce pracovních míst. Bližší informace zatím neposkytla. Microsoft po celém světě zaměstnává kolem 121.500 lidí.

irl

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK