Americká WeWork hodlá investovat v Asii půl miliardy dolarů

07.08.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hongkong 7. srpna (ČTK) - Americká společnost WeWork, která poskytuje malým, zejména technologickým firmám sdílené fyzické i virtuální pracovní prostory, hodlá investovat 500 milionů dolarů (téměř 11 miliard Kč) v Jižní Koreji a zemích jihovýchodní Asie. Společnost oznámila, že koupí svého singapurského rivala Spacemob a že si ponechá jeho manažerský tým. Cenu obchodu nezveřejnila.

Americká firma v poslední době vykročila k širší expanzi. Před dvěma týdny založila pobočku v Číně s finanční podporou od čínské firmy Hony Capital a japonské SoftBank Group. Cílem tohoto kroku je rozšířit působnost za hranice svých stávajících lokací, jimiž jsou Peking, Šanghaj a Hongkong. Se SoftBank v červenci založila v Japonsku společný podnik, který plánuje otevřít své první sdílené prostory příští rok v Tokiu.

WeWork zajišťuje sdílené prostory zejména pro start-upy, tedy začínající firmy a projekty, na celé západní polokouli, v Evropě a Číně. V současné době spravuje reality v 16 zemích včetně Spojených států, které jsou největším trhem firmy, Kanady a Německa, uvedla agentura Reuters.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK