Ptáme se odborníka na povinné ručení

07.08.2017 | , klikpojisteni.cz
Komerční sdělení


Pořídili jste nové vozidlo a je potřeba jej pojistit. Povinné ručení je povinné ze zákona a na trhu je více jak 10 pojišťoven, které pojištění odpovědnosti z provozu vozidla nabízí a samozřejmě za různé ceny. Jak nejefektivněji ušetřit čas i peníze při vyřizování pojištění se ptáme odborníka na pojištění vozidel.

Jak se mám v nabídkách zorientovat a zároveň netrávit celý den obíháním jednotlivých pojišťoven?

Cenu ovlivňuje kombinace mnoha faktorů přes typ, značku, stáří, motorizaci vozidla, bydliště, věk a vyježděné bonusy pojištěného. Každá pojišťovna segmentuje dle škodovosti jednotlivých skupin řidičů a nabízí různé ceny pro různé klienty.

Nelze tedy spoléhat na to, že vám vaše stávající pojišťovna nabídne stejnou cenu i na jiné vozidlo nebo na to, že soused platí méně na stejný vůz. Nejvhodnější variantou je online srovnání nabídek povinného ručení. Na základě několika málo vyplněných údajů okamžitě získáte přehled o cenách na trhu

Co když uzavírání čehokoliv po telefonu nedůvěřuji? Raději bych si zašel na pojišťovnu pojistku uzavřít osobně.

Elektroniku, knihy, drogerii a už i potraviny si dnes mnoho lidí pořizuje na internetu a není to nic zvláštního. Prodej povinného ručení online není pouze v tom, že si zobrazíte srovnání a najdete nejlevnější.

Tyto společnosti se specializují na trh povinného ručení a nabízejí kompletní servis ohledně správného výběru a uzavření smlouvy s vybranou pojišťovnou. Online makléři mají perfektní přehled o produktech i aktuálních nabídkách všech pojišťoven na trhu, a proto vám dokážou najít nejvýhodnější nabídku podle vašich požadavků. A to je jedna z výhod. Když zajdete na pobočku, nemáte alternativu. Musíte koupit, co vám nabídnou.

Dobrá, to zní logicky, to je pravda, ale po telefonu nemám nic před očima. Mám radši papír na stole. Jak to vlastně funguje? Nemusím smlouvu stejně přijít podepsat?

Sjednání pojištění po telefonu zákon definuje jako obchod na dálku. V tomto případě dochází k uzavření smlouvy až na základě provedené platby pojistného ve stanovené lhůtě. Platba nahrazuje podpis. V praxi to znamená, že sjednáte tzv. návrh smlouvy.

TIP: porovnání nabídek všech pojišťoven si můžete porovnat online

Do emailu vám obratem přijdou všechny dokumenty k pojištění včetně platebních instrukcí a totéž obdržíte i poštou. Na platbu máte většinou 7 až 15 dnů dle podmínek jednotlivých pojišťoven. Smlouvu si v klidu prohlédnete, a pokud souhlasíte, provedete platbu. Pokud si to rozmyslíte, nic hradit nemusíte a návrh smlouvy automaticky zanikne bez jakýchkoliv dalších kroků.

A od kdy je pojištění platné? A kdy dostanu zelenou kartu?

Pojištění lze uzavřít s platností okamžitě nebo s odloženým počátkem až 3 měsíce dopředu. Pokud na vyřízení spěcháte, pojištění vzniká ihned po sjednání návrhu. Na platbu máte stanovenou lhůtu, ale i v této lhůtě jste ze zákona pojištěni, kdyby k něčemu došlo. Důležitá je však platba ve stanoveném termínu. Zelenou kartu máte obratem v emailu, do dvou pracovních dnů ji dostanete poštou.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení