Equa bank v prvním pololetí ztrojnásobila zisk na 115 milionů Kč

16.08.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. srpna (ČTK) - Equa bank v prvním pololetí hospodařila s čistým ziskem 115 milionů korun, což je trojnásobek proti stejnému období loni, kdy vydělala 39 milionů korun. Za meziročním nárůstem stojí hlavně růst objemu poskytnutých úvěrů, informovala banka ČTK. Nárůst zisku letos zaznamenala drtivá většina bank.

Počet klientů Equa bank vzrostl meziročně o 30 procent na 280.000, bilanční suma vzrostla o osm procent, celkový objem úvěrů o 15 procent a objem vkladů o sedm procent. Ziskové hospodaření očekává Equa bank i za celý rok 2017.

\"Výrazný nárůst zisku je dán růstem objemu poskytnutých úvěrů, především pak spotřebitelských půjček, které meziročně vzrostly o 38 procent. Rovněž se nám dlouhodobě daří držet pod kontrolou provozní náklady, a to i přes výrazný rozvoj obchodních aktivit ve všech oblastech podnikání,\" komentoval výsledky generální ředitel Equa bank Petr Řehák.

Equa bank patří mezi menší banky, které začaly na tuzemském trhu poskytovat služby v průběhu roku 2011. Equa bank vstoupila na český trh po převzetí Banco Popolare ČR společností Equa Group Limited. Ta je ve vlastnictví fondů, které spravuje britská společnost AnaCap Financial Partners LLP.

fd mal

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK