Tchibo v Chebu rozšířilo distribuční halu za 1,6 miliardy korun

06.09.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Cheb 6. září (ČTK) - V chebské průmyslové zóně dokončila společnost Tchibo rozšíření své distribuční haly za 1,6 miliardy korun. S celkovou plochou 73.000 metrů čtverečních jde o druhou největší logistickou halu v Česku a pro Tchibo je to největší distribuční centrum ve střední a východní Evropě. Zaměstná 348 lidí, zaznělo při dnešním slavnostním otevření haly.

Jde o jednu z největších soukromých investic v Karlovarském kraji za poslední roky. Tchibo je nejen jedním z největších distributorů kávy na světě, ale prodává také oblečení a další zboží. Firma provozuje kamenné obchody a posiluje také v internetovém prodeji.

Podle generálního ředitele Tchibo Thomase Linemayra chebské centrum od svého rozjezdu v loňském roce odeslalo už milion zásilek. \"Denně sem přijíždí 25 velkých aut a asi 60 automobilů pak zboží rozváží dál,\" řekl Linemayr. V plném provozu by mělo centrum distribuovat až 30.000 zásilek denně.

Samotnou logistiku a následný rozvoz dělá pro Tchibo společnost Geis. Podle jejího šéfa Johannese Söllnera počet zaměstnanců v některých částech roku naroste o krátkodobé nebo částečné úvazky, hlavně okolo Vánoc, kdy se očekává významné zvýšení počtu zásilek.

Přesunutím distribuce do Čech se zkrátí doba doručení zásilek pro českého zákazníka ze čtyř až šesti dnů na jeden až tři dny. Chebské centrum bude zásobovat zákazníky z Česka, Slovenska, Polska, Rakouska a Švýcarska.

Jak dnes řekl generální ředitel developerské společnosti Panattoni Europe pro Českou republiku a Slovensko Pavel Sovička, dvě etapy výstavby distribuční haly nemusely být poslední. Zvažuje se totiž i další rozšíření.

Starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM) uvedl, že by si přál, aby se Tchibo podílelo na společenském, kulturním a sportovním životě ve městě. Připomněl, že kamenný obchod firmy v Chebu zatím chybí. Jeho otevření se ale připravuje, reagoval Linemayr.

Za pozemky pro halu společnosti Tchibo dostal Cheb 80 milionů korun. Další 1,5 milionu ročně pak získá jen z daně z nemovitosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK