ČPP začala vyplácet škody klientům CK Azur Reizen a Maxi Reisen

20.09.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. září (ČTK) - Česká podnikatelská pojišťovna (ČPP) dnes začala vyplácet odškodnění klientům zkrachovalých cestovních kanceláří Azur Reizen a Maxi Reisen. ČPP o tom dnes informovala ČTK. K výplatě náhrad přistoupila devět dnů po oznámení úpadku cestovních kanceláří.

\"Prvním klientům jsme dnes poukázali na účet pojistné plnění za neuskutečněný zájezd,\" uvedl ředitel úseku neživotního pojištění ČPP Václav Hönig. Pojistná částka podle něj postačuje pro odškodnění oprávněných nároků všech klientů. Celková škoda bude podle zjištění ČPP přes deset milionů korun.

ČPP k dnešnímu odpoledni přepravila zpět do ČR 426 klientů obou zkrachovalých kanceláří. V zahraničí aktuálně zůstává 23 klientů. Ve čtvrtek ráno se vrátí náhradním letem 12 turistů z Tuniska, kteří kvůli termínu odletu zůstali na místě o dva dny déle. Ubytování a služby související s prodlouženým pobytem zaplatila pojišťovna. \"Poslední čtyři klienty přepravíme z řeckého ostrova Rhodos tuto sobotu,\" uvedl vedoucí Call centra zdravotní asistence z Global Assistence Pavel Vyskočil.

Nárok na úhradu škody musí klienti uplatnit odesláním formuláře oznámení o škodní události na poštovní adresu pojišťovny nebo na e-mailovou adresu olpumo@cpp.cz. Podrobné informace včetně postupu a doporučení jsou k dispozici na internetových stránkách pojišťovny www.cpp.cz.

Azur Reizen po 21 letech činnosti vyhlásila minulý týden v pondělí úpadek. Je to největší krach CK od roku 2009, kdy ukončila činnost Tomi Tour. Zkrachovalé spřízněné cestovní kanceláře Azur Reizen a Maxi Reisen měly v den vyhlášení úpadku v zahraničí 450 turistů, dalších 550 lidí mělo zakoupený zájezd, na který neodletěli.

Obě cestovní kanceláře se specializovaly na prodej zájezdů do Tuniska, Egypta, Turecka nebo na Rhodos. Cestovní kancelář Maxi Reisen vznikla v roce 2008 jako internetová cestovní kancelář a zaměřovala se na prodej nízkonákladové dovolené. Tržby CK Azur Reizen, která na trhu působila od roku 1997, v roce 2014 dosáhly 127 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK