Hodnota majetku domácností v USA vystoupila na další rekord

21.09.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 21. září (ČTK) - Čistá hodnota majetku domácností ve Spojených státech se ve druhém čtvrtletí vyšplhala na další rekord, pomohl růst na akciových trzích a stoupající ceny nemovitostí. Podle dnešní zprávy americké centrální banky (Fed) dosáhla 96,2 bilionu dolarů (2,1 biliardy Kč) ve srovnání s 94,5 bilionu dolarů v předchozím kvartálu.

Spojené státy nyní zažívají devátý rok hospodářského růstu za sebou, což představuje třetí nejdelší období ekonomické expanze od druhé světové války. Míra nezaměstnanosti v současnosti činí pouze 4,4 procenta. Nachází se tak v blízkosti úrovně, kterou řada analytiků považuje za téměř plnou zaměstnanost, poznamenala agentura Reuters.

Ceny amerických akcií smazaly ztráty způsobené finanční krizí a hospodářskou recesí z let 2007 až 2009 a vystupují na stále nové rekordy. Od začátku letošního roku si akciový index S&P 500 připisuje zhruba 13 procent a index technologického trhu Nasdaq Composite kolem 20 procent.

Národní sdružení realitních kanceláří (NAR) tento týden oznámilo, že průměrná prodejní cena staršího domu v USA se v srpnu meziročně zvýšila o 5,6 procenta na 253.500 dolarů (5,5 milionu Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK