Japonsko usnadní obchody s kryptoměnami, Korea je zpřísní

29.09.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio/Soul 29. září (ČTK) - Japonský Úřad pro finanční služby (FSA) dnes vydal prvních 11 licencí pro obchodování s kryptoměnami a o dalších 17 žádostech rozhoduje. Novými pravidly chce Tokio vyvážit potřebu chránit investory s nezbytnou podporou finančně-technických inovací. Naopak Jižní Korea se připojila k Číně a dalším zemím, které proti bitcoinu a dalším kryptoměnám v poslední době tvrdě zasáhly, napsal server listu The Wall Street Journal.

Japonská vláda v dubnu uznala bitcoin za zákonné platidlo a obchodování poté nabralo spád. Japonsko se letos stalo největším centrem obchodů s bitcoiny, zhruba 50 procent všech transakcí se uskutečňuje v japonských jenech. Ještě před rokem jim s 93 procenty vévodil čínský jüan. Čína ale k virtuálním měnám zaujala tvrdší postoj. V polovině září nařídila některým kryptoměnovým burzám zastavit obchodování.

Obdobný krok dnes učinila Jižní Korea, když oznámila, že zvýší kontrolu obchodů s virtuálními měnami a rovněž zakáže primární nabídky mincí (ICO).

Po zavedení nových opatření v Číně cena bitcoinu klesla asi o 25 procent až k 3000 USD, později se ale zotavila a nyní se pohybuje kolem 4200 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK