Měsíční odbyt skupiny Volkswagen poprvé překonal milion vozů

13.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 13. října (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen v září dodal zakázníkům 1,01 milionu vozů, což je o 6,6 procenta více než před rokem. Měsíční odbyt koncernu milionovou hranici překonal vůbec poprvé, oznámila dnes firma, jejíž součástí je rovněž mladoboleslavská Škoda Auto.

\"Tento rekord ukazuje sílu skupiny Volkswagen,\" uvedl šéf prodeje Volkswagenu Fred Kappler. Poukázal i na oblibu nových sportovně-užitkových automobilů (SUV). Za první tři čtvrtletí se odbyt koncernu meziročně zvýšil o 2,6 procenta na 7,8 milionu vozů.

Škoda Auto tento týden oznámila, že v září dodala zákazníkům 112.900 vozů, meziročně o 5,4 procenta více. Dosáhla tak nejlepšího měsíčního výsledku v historii. K růstu přispívá prodej SUV Kodiaq, nejprodávanějším modelem zůstává Octavia.

Volkswagen je největším výrobcem automobilů v Evropě. Loni navíc vystřídal japonského konkurenta Toyota v čele světového automobilového trhu, když navzdory skandálu kolem měření emisí zvýšil globální prodej o téměř čtyři procenta na rekordních 10,3 milionu vozů.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK