Volkswagen dál plánuje levné auto pro Čínu a Indii

18.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 18. října (ČTK) - Navzdory krachu jednání s indickou Tata Motors pokračuje Volkswagen v plánu na vstup do segmentu levných aut. Do roku 2020 chce mít dvě nové modelové skupiny, určené k prodeji hlavně v Číně a Indii. S odkazem na zdroje z koncernu to píše list Handelsblatt. V Indii chce Volkswagen nabízet vůz vyvinutý českou Škoda Auto za 5000 eur (téměř 129.000 Kč), pro Čínu jsou v plánu dva modely SUV v ceně od 8000 do 10.000 eur vyrobené ve spolupráci s čínským partnerem FAW. Mluvčí koncernu nechtěl plány komentovat, uvedla agentura DPA.

Předseda představenstva automobilky Škoda Bernhard Maier listu řekl, že rozhodnutí o plánech pro indické levné auto se blíží. \"Uskutečnily se první rozhovory s našimi dodavateli a v krátké době přijmeme rozhodnutí na základě výsledků naší analýzy,\" uvedl Maier. V dalším kroku by se modely mohly prodávat i v jiných regionech. Škoda by tak mohla vyrábět 400.000 až 500.000 levných vozů ročně.

Šéf čínských aktivit Volkswagenu Jochem Heizmann už loni řekl, že Volkswagen pracuje v Číně pod tlakem na levném autě. V tomto cenovém segmentu zatím nebyl Volkswagen zastoupen. Nové modely se mají nabízet pod novou značkou.

V srpnu se rozpadla spolupráce mezi Škodou a indickou automobilkou Tata. Firmy se shodly, že nemohou realizovat technické ani ekonomické výhody ze spolupráce. Škoda už v Indii vyrábí přizpůsobený model Rapid a modely Yeti, Octavia a Superb.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK