Hochtief podal konkurenční návrh na převzetí Abertisu

18.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Essen (Německo)/Madrid 18. října (ČTK) - Největší německý stavební koncern Hochtief podal konkurenční návrh na převzetí španělského provozovatele placených silnic Abertis. Hochtief, jehož většinovým vlastníkem je španělská skupina ACS, dnes oznámil, že za Abertis nabízí 17,1 miliardy eur (zhruba 440 miliard Kč).

O převzetí společnosti Abertis již usiluje její italský konkurent Atlantia. Ten v polovině května za Abertis nabídl 16,3 miliardy eur a později naznačil, že je ochoten tuto nabídku zvýšit. Zdroje agentury Reuters minulý týden uvedly, že společnost Atlantia je za převzetí Abertisu připravena nabídnout až 17,8 miliardy eur.

Abertis provozuje 8600 kilometrů silnic s mýtem ve 14 zemích Evropy, Ameriky a Asie. Jedničkou je ve Španělsku a Chile a významnou pozici má ve Francii, Brazílii, Itálii a Portoriku, působí i v Británii, Argentině nebo v Kolumbii. Firma provozuje také telekomunikační infrastrukturu a je většinovým vlastníkem největší satelitní společnosti v Latinské Americe Hispasat.

Firmy Atlantia a Abertis se pokusily o spojení již v roce 2006, od plánu ale nakonec ustoupily kvůli odmítavému postoji italské vlády a regulačního úřadu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK