Pražská pobočka Saxo Bank se stává centrálou pro 28 zemí

19.10.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. října (ČTK) - Dánská investiční banka Saxo Bank rozšiřuje své aktivity v Praze. Od října se pražská kancelář stává centrálou pro 28 zemí střední a východní Evropy. Počet odborníků na on-line obchodování v Praze se do konce roku nejméně zpětinásobí na několik desítek, informovala dnes banka ČTK.

Společnost nedávno přestěhovala svůj tým ze Starého Města do větších a modernějších prostor v obchodním centru Palladium. \"Postupně pracujeme na sestěhování jednotlivých týmů, díky čemuž bychom se měli v Praze do konce roku rozrůst alespoň pětinásobně,\" uvedl ředitel Saxo Bank pro střední a východní Evropu Pavel Drahotský. Konkrétní čísla neuvedl.

Praha je podle Drahotského vhodným místem pro novou centrálu, neboť je v geografickém středu Evropy a nabízí talentované lidi i právní a politickou stabilitu. V budoucnu by zde banka chtěla vytvořit školicí a tréninkové centrum pro nové zaměstnance.

\"V současnosti se chceme nejen zde, ale v celé Saxo Bank stále více zaměřit na velká data, umělou inteligenci a služby běžící na cloudu,\" doplnil zakladatel a generální ředitel Saxo Bank Kim Fournais.

Saxo Bank byla založena v září 1992 v Kodani jako malá makléřská firma. V roce 1998 představila Saxo Bank svou první online obchodní platformu a stala se finančně technologickou společností. Nyní se zaměřuje na online obchodování a investice na světových finančních trzích. Klientům nabízí ve více než 170 zemích světa volný přístup na globální kapitálové trhy prostřednictvím svých obchodních platforem.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK