V listopadu je hlavním měřítkem kvalita

21.11.2017 | , Ministerstvo průmyslu a obchodu
Komerční sdělení


V plném proudu je akce Listopad – Měsíc kvality v ČR. Jde o celosvětovou kampaň, jejímž cílem je posilovat význam kvality jako klíčového prvku konkurenceschopnosti, udržitelného rozvoje i spokojeného života občanů. Program je zaměřen jak na odbornou, tak i laickou veřejnost. Listopad – Měsíc kvality se v České republice koná již posedmnácté.

Akce Listopad – Měsíc kvality v ČR spěje do finále. Tečkou bude ocenění těch nejlepší firem a organizací veřejného sektoru, které budou na konci listopadu vyznamenány na Pražském hradě. Ještě před tím se uskuteční Galavečer s Českou kvalitou, jenž se bude konat zítra v pražském Švandově divadle, kde budou předána ocenění výrobkům a službám zařazeným do Programu Česká kvalita.

 



V průběhu celého měsíce byly zorganizovány více než dvě desítky odborných akcí, seminářů, konferencí a setkání. Mezi nejvýznamnější se řadí Mezinárodní konference s mottem „Kvalita mění“, která proběhla 14. listopadu v Národním domě v Praze. Šlo o odbornou konferenci, jež představila novinky v oblasti veřejný správy či v auditech. Celý program akce Listopad – Měsíc kvality v ČR byl přitom sestaven tak, aby zdůraznili význam kvality, a to nejen pro spotřebitele, ale také pro firmy a veřejnou správu. „Význam, který má kvalita v našich životech, si mnohdy neuvědomujeme. Přitom nás silně ovlivňuje nejen při nákupu a využívání zboží a služeb, ale i v dlouhé řadě dalších oblastí. Aktivity, které jsou v listopadu pod hlavičkou Rady kvality České republiky organizovány, jsou příležitostí, jak si význam kvality připomenout,“ říká předseda Rady kvality ČR a státní tajemník v Ministerstvu průmyslu a obchodu Robert Szurman.

Vedle kvality a bezpečnosti výrobků a služeb má zásadní význam i zvyšování kvality ve veřejné správě. „Pomáháme firmám zavádět moderní metody řízení, zlepšovat konkurenceschopnost a v neposlední řadě i podnikat společensky odpovědně. Tedy tak, aby firma nezatěžovala životní prostředí a byla dobrým zaměstnavatelem a partnerem společenského života,“ doplňuje Szurman. V rámci nabitého programu byly představeny také aktuální poznatky a trendy. Ať jde o špičkové metody managementu, nebo o ochranu spotřebitelů před stále vzrůstajícím počtem nebezpečných a nekvalitních výrobků na trhu. Vrchol stěžejních listopadových akcí je naplánován na 28. listopadu, kdy budou ve Španělském sále Pražského hradu předány Národní cena kvality ČR a Národní cena ČR za společenskou odpovědnost a udržitelný rozvoj. Záštitu nad všemi akcemi, které se v průběhu celého měsíce konaly, udělili prezident České republiky Miloš Zeman, předseda Senátu Parlamentu České republiky Milan Štěch, předseda vlády Bohuslav Sobotka a ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček.

 

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení