Na Rakovnicku dnes začala stavba dalších úseků dálnice D6

12.12.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Krušovice (Rakovnicko) 12. prosince (ČTK) - Na Rakovnicku dnes začala stavba dalších úseků dálnice D6. Jde o úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem a obchvat Řevničova. Oba úseky by měly být hotové do srpna 2020, urychlí spojení na Německo. Investice Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) přesáhne 1,8 miliardy korun, část nákladů pokryje evropská dotace. Délka nového dálničního úseku bude zhruba deset kilometrů.

Nová část dálnice také odvede dopravu dál od obydlených míst, kromě Řevničova se uleví také Krušovicím. Nynější silnice 6 vede přímo oběma obcemi.

Kompletní dostavba D6 z Prahy do Karlových Varů a Chebu je zásadní nejen pro Rakovnicko, ale také pro Karlovarský kraj. Čeká se na ni už desítky let. D6 má nyní 90 kilometrů, dnes začala výstavba dalších deseti a příprava 75 zbývajících pokračuje. \"Například hned začátkem příštího roku máme v plánu začít budovat obchvat obce Lubenec. Zbývajících osm dálničních úseků bychom chtěli zahájit během následujících pěti let,\" uvedl dnes generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Sdružení firem postaví úsek mezi Novým Strašecím a Řevničovem zhruba za 750 milionů korun. Dalším navazujícím úsekem je obchvat Řevničova v hodnotě jedné miliardy korun.

Na aktuální stavby má navázat úsek kolem Krupé na Rakovnicku, na kterém začnou práce podle předpokladů v roce 2019. Ve stejném roce by se mohlo začít stavět i na dalších dvou chybějících úsecích D6 ve Středočeském kraji, u Hořesedel a Hořoviček.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK