V rámci projektu Re:Start byly připraveny programy za 11 mld. Kč

14.12.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - V rámci vládního projektu na hospodářskou restrukturalizaci Moravskoslezského, Ústeckého a Karlovarského kraje Re:Start byly za pět měsíců připraveny ke spuštění programy za 11 miliard Kč. Na dnešním brífinku před prvním průběžném hodnocení projektu to řekl vládní zmocněnec Jiří Cienciala. Schváleno bylo podle něj 65 opatření, která se týkají podnikání a investic, vylepšení infrastruktury či sociální stabilizace v jednotlivých regionech.

\"Proejekt Re:Start běží podle plánu. Byly vyhlášeny první výzvy, do kterých se zapojují města a obce, další výzvy jsou před vyhlášením. Vedle naplňování prvního akčního plánu se soustředíme na jeho aktualizaci. S řadou zajímavých podnětů do něj přispěla i veřejnost. Věřím, že nová vláda projekt podpoří,\" uvedl Cienciala.

Stát do opatření, která vycházející z programu Re:Start, má investovat zhruba 42 miliard korun. Peníze budou uvolňovány postupně. Každý rok vláda vyhodnotí situaci a nové požadavky regionů a podle toho budou upraveny také náklady.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK