TNI Group kupuje cestovní kancelář Vítkovice Tours

14.12.2017 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. prosince (ČTK) - Travel holding ze skupiny TNI Group koupil cestovní kancelář Vítkovice Tours specializovanou na Chorvatsko. Vzniká tak cestovní skupina s obratem blížícím se 750 milionů korun a počtem klientů 75.000. Nyní holding vlastní již CK Viamare a VTT. ČTK o tom dnes informovala TNI Group.

\"Konsolidace středně velkých cestovních kanceláří do Travel Holdingu nám umožní být silnější a lépe obstát v silné konkurenci na českém trhu,\" uvedl člen představenstva TNI Group Ivan Lackovič.

CK Vítkovice Tours je jedničkou na Jadran, Viamare a VTT mají širokou nabídku dovolených v Řecku. V nabídce na léto 2018 mají 30 řeckých destinací, Kypr, Chorvatsko a Černou horu, Bulharsko, Maltu a Sicílii a rovněž řadu lyžařských destinací.

\"Budeme i nadále rozvíjet náš hlavní program, tj. destinace v Řecku, na Kypru, Jadranu a Bulharsku. Klienti oceňují náš přístup specialisty s detailními znalostmi destinací. Značný prostor do budoucna vidíme i v oblasti individuální turistiky a dovolené šité na míru, kde máme značku Travel First Class,\" dodal Lackovič.

Cílem holdingu je pod jednotlivými zavedenými značkami Viamare, VTT a Vítkovice Tours dále působit jako specialisté na příslušné destinace a posilovat v nich do budoucna svoje postavení.

Mezi největší tuzemské cestovní kanceláře patří Čedok, CK Blue Style, Alexandria, Exim tours a skupina Fischer, která sdružuje značky Fischer, Nev-Dama, Privileq a eTravel.cz. Exim tours loni vykázala tržby na úrovni čtyř miliard korun, Čedok 1,76 miliardy Kč a Fischer 3,94 miliardy korun.

Na českém trhu působí celkem 845 pojištěných cestovních kanceláří. Tržby cestovních kanceláří na českém trhu se podle Českého statistického úřadu v posledních letech pohybují kolem 50 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK