Jak skloubit práci a magisterské nebo MBA studium

13.01.2018 | , UNYP
Komerční sdělení


Rozhodli jste se posunout vaši kariéru dál a vrátit se na univerzitu, abyste získali magisterské vzdělání nebo titul MBA? Možná jste právě dokončili bakalářské studium a pokračujete dál, ale přitom si moc dobře uvědomujete, jak důležité je sesbírat i pracovní zkušenosti.

Rozhodli jste se posunout vaši kariéru dál a vrátit se na univerzitu, abyste získali magisterské vzdělání nebo titul MBA? Možná jste právě dokončili bakalářské studium a pokračujete dál, ale přitom si moc dobře uvědomujete, jak důležité je sesbírat i pracovní zkušenosti. Bez ohledu na to, jakou cestu jste zvolili, teď když vám začali přednášky, musíte stihnout odevzdat seminární práce, studovat na zkoušky a ještě do toho pracovat na plný či částečný úvazek. Jak se vám to podaří všechno zvládnout? Nejste jediný, kdo je v této situaci. Máme proto pro vás několik tipů, které vám pomůžou zvládnout jak studium na univerzitě, tak váš pracovní život.

Zvyšte vaší výkonnost

První věc, kterou musíte udělat, je ujistit se, že máte všechno zorganizované. Když balancujete mezi prací a studiem na univerzitě, není vůbec těžké poplést si důležitá data a termíny schůzek. Stáhněte si aplikaci kalendář, kterou můžete synchronizovat se všemi vašimi účty, takže budete mít přístup ke všem vašim schůzkám 24 hodin denně. Existuje celá řada aplikací na vytváření poznámek a připomínek, které vám můžou pomoci při práci. Najděte si systém, který vám nejvíc vyhovuje a věřte, že tak zvládnete vaše povinnosti mnohem snadněji.

Naplánujte si svůj čas rozumně

Hned jak začnete přebíhat mezi kanceláří a posluchárnou, rychle si uvědomíte, že čas je to nejcennější, co máte. Je obtížné nebýt zavelený všemi odbornými články, které musíte přečíst a e-maily, na které musíte reagovat. Pokud si naplánujete každý týden čas na určité aktivity, budete to lépe zvládat. Jestli jsou pro vás pondělky nejlepší dny na studium, pak si vždy vyhraďte pár hodin, kdy se můžete bez vyrušení učit. Důležité je, abyste si nezapomněli udělat čas na své přátele! Čas, který s nimi strávíte vám pomůže zvládnout stres.

Zeptejte se na možnost flexibility

Ať už jste se rozhodli získat magisterský titul nebo studovat MBA program, brzy zjistíte, že mnoho univerzit má pro studenty, kteří pracují, pochopení a snaží se jim vyjít vstříc. Profesoři a poradci se v určitých situacích, o kterých byli předem informování, mohou studentům přizpůsobit. Když začnete studovat, dejte vašemu profesorovi dopředu vědět, kdy máte důležité pracovní schůzky, kterých se musíte zúčastnit.

To samé platí ve vaší práci. Flexibilní pracovní doba vás dokáže zachránit během zkouškového období. Zeptejte se svého nadřízeného, zda je možné domluvit se na pracovní době, která vám bude vyhovovat. Vzhledem k tomu, že se vzdělávání považuje za dobrou věc, mnozí zaměstnavatelé to ocení a vyjdou vám vstříc.

Zůstaňte zdraví

Když začnete studovat, lehce sklouznete k tomu, že vás při životě drží jen nezdravé jídlo a káva. Nakonec kdo má při všem tom studiu čas na vaření. Studie ukazují, že zdravý životní styl zmírňuje stres a přispívá i k lepším výsledkům při studiu. Ubezpečte se proto, že máte dostatek spánku, dodržujete pitný režim, pravidelně cvičíte a konzumujete výživná jídla. Omezte i množství kofeinu a alkoholu. Pamatujte si, že zdravá mysl výrazně ovlivňuje váš profesionální a akademický úspěch.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení