Akcie na pražské burze v týdnu klesly o 0,7 procenta

23.02.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. února (ČTK) - Akcie na pražské burze v uplynulém týdnu oslabily. Index PX během týdne klesl o 0,7 procenta na 1105 bodů. Vyplývá to z výsledků burzy. Největší růst zaznamenaly akcie Pegas Nonwovens. Nejhůře se vedlo cenným papírům pojišťovací skupiny VIG. Předchozí týden akcie posílily o 0,6 procenta.

\"V minulém týdnu se investoři zaměřili především na středeční zveřejnění zápisu z posledního zasedání americké centrální banky. Na akciových trzích se dále zvýšila rozkolísanost na základě zveřejnění zápisu, ale její intenzita a velikost byla již výrazně nižší, než jsme sledovali v minulých týdnech,\" popsal vývoj na akciových trzích analytik J&T Banky Milan Vaníček.

Nejvíce klesající akcií týdne byla VIG, která přišla o 2,5 procenta na 688 Kč. U společnosti se neobjevila žádná kurzotvorná informace. Akcie technicky korigovala předchozí růst.

Naopak nejvíce rostoucí akcií týdne byla Pegas Nonwovens, která přidala 2,2 procenta na 922 Kč. U firmy rovněž nebyla zveřejněna žádná informace. \"Domníváme se, že někteří investoři spekulují na další kroky nového majoritního akcionáře. Ten by mohl dospět k názoru plného ovládnutí společnosti, což by mohl být pro minoritní akcionáře zajímavý impulz,\" uvedl Vaníček.

Příští týden by měl být chudý na významnější události. Trh se tak zaměří na obchodování na zámořských dluhopisových trzích, kde se sleduje vývoj výnosu desetiletých státních dluhopisů. Ve středu se změní MSCI indexy, což vždy přinese výraznější objemy obchodování. \"Nadále jsme opatrní i pro příští týden a očekáváme, že by akciové indexy měly zůstat bez větších pohybů,\" uzavřel.

fd rot

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK