Na D10 omezují provoz přípravy na noční bourání mostu

17.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brandýs nad Labem (u Prahy) 17. března (ČTK) - Na dálnici D10 mezi Brandýsem nad Labem a Starou Boleslaví omezují provoz přípravy na noční bourání mostu. Doprava je zatím svedena do jednoho pruhu, od 19:00 bude dálnice v obou směrech zcela uzavřena, řekla ČTK mluvčí stavební firmy Eurovia CS Iveta Štočková.

\"Nachystali jsme tam techniku, sundáváme zábradlí z mostu a ošetřujeme ho. Provoz je tam sveden do jednoho pruhu a v 19:00 to úplně uzavřeme,\" uvedla mluvčí. Auta se na dálnici by se měla vrátit v neděli zhruba v 09:00.

Dělníci budou v noci bourat polovinu starého mostu přes dálnici u Brandýsa nad Labem směrem na Mladou Boleslav. O dalším víkendu pak bude zdemolována druhá polovina. Objízdné trasy povedou přes okolní exity. Řidiči z dálnice sjedou na 10. kilometru na Brandýs nad Labem a vrátí se zpět na 14. kilometru ve Staré Boleslavi.

Místo zdemolovaného mostu stavbaři postaví nový. Stavba slouží jako jedna z mimoúrovňových křižovatek na dálnici pro sjezd do Brandýsa nad Labem či na opačnou stranu směrem k Zápům. Podle Středočeského kraje, který je investorem, bude nový most stát 54,1 milionu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK