Ředitelka Státního pozemkového úřadu Maradová skončí ve funkci

20.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. března (ČTK) - Ústřední ředitelka Státního pozemkového úřadu (SPÚ) Svatava Maradová dnes prostřednictvím své mluvčí oznámila ČTK, že rezignuje na svou funkci. Uvolnění pozice ústřední ředitelky podle ní přispěje ke koaličním vyjednáváním o složení vlády. Maradová končí ve funkci po dohodě s ministrem zemědělství v demisi Jiřím Milkem (za ANO). Funkci by podle informací ČTK měla opustit asi během měsíce. Ve funkci byla téměř čtyři roky, na základě výběrového řízení ji jmenoval bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL).

Státní pozemkový úřad spravuje a prodává státní zemědělský majetek. Řeší restituční žádosti a stará se také o pozemkové úpravy.

\"Po čtyřech letech náročné a poctivé práce, jsem se rozhodla ukončit své působení na pozici ústřední ředitelky SPÚ. Mému rozhodnutí předcházela dohoda s panem ministrem zemědělství Jiřím Milkem,\" sdělila ČTK Maradová. Vyjádření ministerstva zemědělství ČTK shání.

\"Věřím, že uvolnění této pozice umožní realizovat jeho (Milkovy) manažerské cíle ve vedení resortu zemědělství, ale především alespoň určitou měrou přispěje k úspěšným koaličním vyjednáváním o podobě a podpoře nové vlády,\" dodala Maradová. Stabilita státu a správa věcí veřejných musí být podle ní naprostou prioritou \"nás všech\".

Sedmačtyřicetiletá Maradová vedla úřad od poloviny června 2014. O místo se tehdy ucházelo 12 lidí, tehdejší ministr zemědělství Jurečka ji jmenoval na základě doporučení výběrové komise.

Maradová vystudovala obor zemědělské inženýrství na Agronomické fakultě Mendelovy univerzity v Brně. Dříve pracovala jako geodetka v soukromé firmě. Byla rovněž dlouholetou ředitelkou společnosti Geocart CZ zabývající se komplexními pozemkovými úpravami a projektováním v krajině, uvedlo ministerstvo.

Řízením pozemkového úřadu byl před ní pověřen Martin Vrba po odvolání bývalého ředitele Petra Šťovíčka.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK