TSK dostane na opravy 438 milionů korun a 113 milionů na údržbu

20.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. března (ČTK) - Pražský magistrát přidá Technické správě komunikací (TSK) letos na opravu mostů, lávek a silnic přes 438 milionů korun. Dalších 113 milionů pak půjde na běžnou údržbu komunikací. Rozhodli o tom dnes pražští radní. Peníze byly původně určeny na projekt výstavby trasy metra D z Pankráce do Písnice, ale město je nestihne proinvestovat. Praha má dlouhodobě problém zejména se stavem mostů. Na začátku loňského prosince spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou.

Nejvyšší částka, celkem 75 milionů korun, půjde na opravu mostu v ulici K Barrandovu. Opraven bude mimo jiné odvodňovací systém mostu, nosné konstrukce, vyměněny budou železobetonové římsy a bude tu nové veřejné osvětlení. Oprava mostu v ulici Slánská v Praze 6 bude stát 50 milionů.

Po dvou milionech korun pak půjde na opravy mostu na Zlíchově v Nádražní ulici, na Průmyslové nebo na Černém Mostě, který vede přes železniční trať. Na proměnu prostranství u Národního muzea je vyčleněno 20 milionů a na opravu Vltavské je to 45 milionů.

TSK dostane navíc ještě 212 milionů korun na letošní provoz tunelového komplexu Blanka. \"Dokud není zkolaudována, tak to nejsou běžné výdaje, ale investiční. Takže o tyto částky se navýší celková cena Blanky, ale fakticky to jsou peníze na běžné výdaje,\" řekl náměstek primátorky Petr Dolínek (ČSSD). Magistrátní úředníci navíc mají prozkoumat, co musí město udělat, aby mohl být tunel zkolaudován.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK