Karsit zahájil ve Dvoře Králové stavbu továrny na autodíly

21.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dvůr Králové nad Labem (Trutnovsko) 21. března (ČTK) - Společnost Karsit Automotive z Jaroměře na Náchodsku dnes v průmyslové zóně Zboží u Dvora Králové nad Labem zahájila archeologickým průzkumem stavbu továrny na výrobu autodílů. Investice by měla činit až přes tři miliardy korun a továrna by měla zaměstnat 300 až 350 lidí. Karsit Automotive je součástí skupiny Karsit Group továrníka Františka Řípy.

Smlouvu o koupi téměř 12 hektarů pozemků v zóně firma podepsala s městem Dvůr Králové na konci roku 2016. Město se do té doby zónu neúspěšně snažilo prodat deset let. Nový závod firma potřebuje, její stávající výrobní kapacity totiž přestávají stačit poptávce.

Továrna, jejíž hlavní součástí bude lisovna, bude vyrábět kovové autodíly, například díly karosérií.

Lokalita u Dvora Králové je pro firmu výhodná, neboť od stávajícího provozu v Jaroměři je vzdálená pouze 15 kilometrů. Současně leží mezi dvěma strategickými odběrateli, kterými jsou závody Škody Auto v Mladé Boleslavi a v Kvasinách na Rychnovsku. Výhodou je i to, že pozemky jsou blízko plánovaného nájezdu na budoucí dálnici D11.

Karsit Group kromě automotive podniká i v hotelnictví, lázeňství a zemědělské výrobě. Rozhodující část několikamiliardových ročních tržeb skupiny tvoří automobilová divize.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK