Kvůli problémům s pokladnami musel Kaufland uzavřít část obchodů

22.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. března (ČTK) - Obchodní řetězec Kaufland se od rána potýká s technickými problémy s pokladním systémem. Řada obchodů musela být uzavřena. V jiných zatím funguje část pokladen. ČTK to oznámila firma.

\"Příčinu technického problému zjišťujeme. Jakmile budeme vědět více, budeme o postupu neprodleně informovat,\" uvedla mluvčí společnosti Renata Maierl. Společnost se podle ní omlouvá zákazníkům a intenzivně pracujeme na odstranění problému.

Kaufland, který je největším tuzemských obchodním řetězcem, nyní provozuje v ČR 128 prodejen. Řetězec, stejně jako Lidl, patří do německé maloobchodní skupiny Lidl & Schwarz-Gruppe. Lidl podle mluvčí Zuzany Holé žádné problémy neregistruje.

Kaufland vykázal ve finančním roce 2016/2017 tržby 57 miliard korun a zisk před zdaněním 1,97 miliardy korun. Na tuzemský trh vstoupil v roce 1998, zaměstnává v ČR více než 18.000 lidí. Kaufland působí v sedmi zemích Evropy - v Německu, ČR, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku a Bulharsku. Provozuje více než 1230 prodejen, masozávody a logistická a distribuční centra. Zaměstnává více než 150.500 lidí.

Tomáš Medek Jan Drahorád mal

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK