Ryanair bude létat z několika evropských měst na Ukrajinu

23.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kyjev 23. března (ČTK) - Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair začne provozovat lety z několika evropských měst na Ukrajinu. Na tiskové konferenci na mezinárodním letišti Boryspil to oznámili šéf Ryanairu Michael O\'Leary a ukrajinský prezident Petro Porošenko.

Ukrajina se tak podle agentury Reuters vrací k dlouho projednávané dohodě, od níž odstoupila loni v červenci kvůli údajným snahám o ochranu trhu pro ukrajinské konkurenty. Ryanair tehdy prohlásil, že letiště v Kyjevě nesplnilo dohodnuté podmínky a že se rozhodlo chránit zavedené letecké společnosti. Ministr infrastruktury Volodymyr Omeljan poté apeloval na ukrajinské protikorupční a antimonopolní orgány, aby přezkoumaly, zda předchozí jednání byla vedena spravedlivě a v souladu se zákony o hospodářské soutěži. Společnost Ukrainian International Airlines (UIA), kterou zčásti vlastní ukrajinský magnát Ihor Kolomojskyj, tehdy odmítla podezření, že lobbuje, aby dohodě mezi irským dopravcem a kyjevským letištěm zabránila.

Společnost bude létat na deseti trasách do Kyjeva - z Barcelony, Bratislavy, Gdaňsku, Krakova, Londýna, Poznaně, Stockholmu, Vilniusu, Varšavy a Vratislavi a na pěti do Lvova - z Düsseldorfu, Krakova, Londýna, Memmingenu a Varšavy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK