Koruna zpevnila k dolaru a mírně oslabila k euru

23.03.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. března (ČTK) - Česká měna dnes zpevnila k dolaru a mírně oslabila vůči euru. Koruna k 17:00 oproti předchozímu závěru posílila k dolaru o devět haléřů na 20,57 Kč/USD a k euru oslabila o dva haléře na 25,43 Kč/EUR. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Během dne oslabovala koruna k euru o něco výrazněji, až na 25,45 Kč/EUR. Podle analytiků se na koruně i dalších regionálních měnách podepsala hrozba obchodní války mezi USA a Čínou. Americký prezident Donald Trump totiž ve čtvrtek podepsal dekret, který by mohl vést k uvalení cel na dovoz čínského zboží. Čína na to dnes reagovala pohrůžkou zavedením cel na americké zboží.

\"Nejistota spojená s obchodní válkou mezi Spojenými státy a Čínou pravděpodobně ovlivnila kurzy regionálních měn, které dnes bezprostředně po otevření oslabily,\" sdělila Monika Junicke z Komerční banky. V závěru obchodování však česká měna oslabení vůči euru zmírnila. \"Nejistota kolem cel a odvet pokračuje, ale momentálně trochu polevila. Čínská reakce na americká cla byla zatím poměrně malá,\" uvedl k tomu analytik Tomáš Vlk z Patria Finance.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,41 25,43 Kč/USD 20,66 20,57

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK