Volkswagen prodal ve čtvrtletí rekordních více než 2,6 mil. aut

16.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg (Německo) 16. dubna (ČTK) - Německému automobilovému koncernu Volkswagen stoupl v prvním čtvrtletí letošního roku prodej aut o 7,4 procenta na rekordních 2,6 milionu. Rekordní byl i údaj za samotný březen. Vyplývá to z údajů, které dnes automobilka zveřejnila. Součástí koncernu je i česká Škoda Auto.

V březnu Volkswagen prodal 1,04 milionu vozů, což je zatím nejvyšší prodaný počet aut za jeden měsíc, jaký kdy automobilka zaznamenala. Meziročně prodej vzrostl o 5,3 procenta.

\"Údaje o dodávkách za březen završují úspěšné první čtvrtletí,\" uvedl šéf skupiny pro prodej Fred Kappler. Dodal, že v prvním čtvrtletí skupina zaznamenala silný růst ve všech hlavních regionech.

V Evropě prodej v prvním čtvrtletí stoupl o 4,1 procenta na 1,1 milionu vozů, z toho dodávky do západní Evropy vzrostly o 2,8 procenta a střední a východní Evropy o 11,4 procenta. V severní Americe prodej vzrostl o 3,4 procenta, z toho v USA o 9,9 procenta. V oblasti Asie a Tichomoří Volkswagen dodal zákazníkům 1,09 milionu vozů, o 12 procent více než před rokem.

Dodávky vozů značky Seat se ve čtvrtletí zvýšily o 18,7 procenta a Škoda o 11,7 procenta. Dodávky hlavní značky VW stouply o 5,9 procenta, napsala agentura DPA.

Koncern Volkswagen vlastní 12 značek. Patří mezi ně značky osobních automobilů Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini a Porsche, značky nákladních aut MAN a Scania a rovněž užitkové vozy Volkswagen a motocykly Ducati.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK