Dolar oslabuje, obavy ohledně Sýrie na trhu polevují

16.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 16. dubna (ČTK) - Americký dolar dnes oslabuje. Naděje, že raketový útok na Sýrii nepřeroste v širší konflikt, totiž zvýšily poptávku po rizikovějších aktivech a přiměly investory k prodeji dolarů, tedy měny považované za bezpečné útočiště v období nejistoty.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, vykazoval krátce před 17:00 SELČ pokles o 0,4 procenta na 89,448 bodu. Euro si vůči dolaru připisovalo zhruba 0,4 procenta na 1,2378 USD.

Spojené státy, Británie a Francie podnikly v noci na sobotu koordinovaný vojenský úder proti Sýrii v reakci na údajný chemický útok v povstaleckém městě Dúmá u Damašku, který Západ přičítá režimu prezidenta Bašára Asada. Terčem úderu byla vědecká centra, která podle spojenců vyvíjejí chemické zbraně, a vojenské základny. Rusko na zásah vojensky nereagovalo, ale důrazně ho odsoudilo.

\"Tato akce byla možná méně rozsáhlá, než se původně předpokládalo, což pomohlo náladě na finančních trzích,\" řekl podle agentury Reuters k víkendovému útoku analytik Eric Viloria ze společnosti Wells Fargo Securities.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK