Zbrojařská skupina Omnipol koupila firmu Mesit Holding

19.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. dubna (ČTK) - Zbrojařská skupina Omnipol koupila firmu Mesit Holding, která se specializuje na vývoj a výrobu produktů a systémů v letectví, kosmonautice, v obranném a bezpečnostním průmyslu. Omnipol to dnes uvedl v tiskové zprávě, hodnotu transakce neuvedl.

\"Mesit se svými dceřinými společnostmi je vysoce specializovaná firma se zkušeným týmem profesionálů ve svém oboru. Jsem velice rád, že rozšířila naši skupinu a bude pro nás silným partnerem na trhu,\" uvedl prezident Omnipolu Jiří Podpěra.

K uzavření smlouvy došlo 11. dubna. Mesit se stane plnohodnotnou součástí skupiny. Celá skupina se tak i nadále bude soustřeďovat na podporu tradičních českých firem produkujících výrobky s vysokou přidanou hodnotou.

Mesit Holding, jehož tradice výroby sahá do roku 1952, se specializuje na vývoj a výrobu výrobků a systémů v oblasti letectví a kosmonautiky, v obranném, bezpečnostním průmyslu a ve strojírenství. Tržby společnosti dosáhly předloni 160 milionů korun. Například Mesit aerospace dodává mimo jiné přístroje pro letouny L 410, L 39, L 59 i L 159, náhlavní hovorové soupravy pro vojenské prostředky, tachografy pro autobusy, trolejbusy, tramvaje a vlaky nebo hladinoměry a další doplňková zařízení pro dopravní prostředky.

Omnipol je dodavatelem obraných, bezpečnostních a leteckých systémů od roku 1934. Kromě letecké techniky a leteckých cvičných systémů se soustředí především na obrannou a bezpečnostní elektroniku. Do skupiny patří i společnost ERA, která se orientuje na systémy pasivní radiolokace pro civilní i vojenské účely. V roce 2016 měl Omnipol čistý zisk 292,5 milionu korun při obratu téměř dvě miliardy Kč.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK