Koruna na počátku týdne dál ztrácela vůči euru i dolaru

23.04.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. dubna (ČTK) - Česká měna nadále ztrácí vůči euru. Dnes se dostala na nejslabší hodnotu za téměř měsíc a kolem 17:00 byl kurz na 25,42 Kč/EUR. V poklesu dnes koruna pokračovala také k dolaru, pohoršila si k němu zhruba o desetník na 20,79 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online. K oběma světovým měnám koruna postupně oslabuje už téměř týden.

Obchodování se středoevropskými měnami navázalo tam, kde před víkendem skončilo, a dnes byly opět pod prodejním tlakem, podotkl ekonom Komerční banky Jan Vejmělek. \"Kurz koruny se přehoupl přes hladinu 25,40 Kč/EUR a atakoval nejslabší hodnotu od konce března,\" doplnil.

Analytik Patria Finance Tomáš Vlk upozornil, že značné ztráty v dnešním obchodování utrpěly maďarský forint a zejména polský zlotý. Netečná tak podle něj nezůstala ani česká koruna, z Česka přitom nejsou žádné zprávy, které by mohly kurz ovlivnit.

Z většího nadhledu se nic neděje, protože stodenní kurzový průměr činí 25,43 Kč/EUR, poukázal hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora. \"Koruna reaguje na globální toky kapitálu a zcela ignoruje domácí zprávy. Ty jsou přitom optimistické. V pátek večer ratingová agentura Moody ´s zlepšila výhled českého ratingu ze stabilního na pozitivní,\" doplnil.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,39 25,42 Kč/USD 20,68 20,79

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK