Deutsche Bank chce propustit až desetinu zaměstnanců

23.05.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 23. května (ČTK) - Největší německá banka Deutsche Bank plánuje zrušit až 10.000 pracovních míst, což představuje zhruba desetinu celkové pracovní síly společnosti. Propouštění je součástí plánu na snížení nákladů a mělo by se uskutečnit v letošním a příštím roce. Napsal to dnes list The Wall Street Journal s odvoláním na informované zdroje.

Agentura Bloomberg současně dnes uvedla, že banka se plánuje stáhnout z řady akciových trhů po celém světě. Podle zdrojů, na které se odvolává Bloomberg, chce Deutsche Bank výrazně snížit svoji přítomnost v USA a začala omezovat své aktivity ve střední Evropě, na Blízkém východě a v Africe.

Banka se ke zprávě odmítla vyjádřit. Minulý měsíc banka uvedla, že plánuje omezit aktivity v oblasti investičního bankovnictví a mezi dalšími oblastmi, u kterých by mohla přistoupit ke škrtům, jsou akciové trhy. Plánuje také snížit své aktivity v oblasti obchodů s americkými dluhopisy. Očekává se, že další detaily své strategie banka oznámí před výroční valnou hromadou, která se uskuteční ve čtvrtek, napsala agentura Reuters.

Čistý zisk banky se v prvním čtvrtletí meziročně propadl o 79 procent na 120 milionů eur (3,1 miliardy Kč) a zaostal za očekáváním analytiků. Hospodaření podniku zasáhl mimo jiné pokles příjmů divize investičního bankovnictví. Celkové příjmy se snížily o pět procent na sedm miliard eur.

Akcie banky v letošním roce klesly již téměř o třetinu. Nyní jsou na nejnižší hodnotě od konce roku 2016.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK