73 % absolventů CEMI vnímá MBA titul jako výhodu na trhu práce

04.06.2018 | , CEMI
Komerční sdělení


Téměř tři čtvrtiny absolventů MBA programů na institutu CEMI pociťují velkou konkurenční výhodu oproti lidem, kteří mají pouze akademický VŠ titul. Skoro 60 % studentů navíc uvedlo, že jim titul MBA dopomohl k lepšímu pracovnímu uplatnění.

Kariérní posun byl u žen nejčastěji o jednu pozici, u mužů pak rovnou o dvě. U většiny případů (82 %) došlo ke kariérnímu rozvoji v horizontu dvou let.

Tato data vyplynula z průzkumu renomované agentury STEM/MARK, který byl realizován mezi absolventy vzdělávacího institutu CEMI v dubnu 2018. Jedná se o nejrozsáhlejší průzkum mezi absolventy MBA, který byl dosud v ČR a SR proveden.

Průzkum dále ukázal, že si absolventi ročně v průměru přilepšili o 38 688 Kč. U vrcholových manažerů a ředitelů je platový nárůst ještě znatelnější, ročně si v průměru vydělají až o 66 588 Kč více. Téměř každému druhému podnikateli, který v průzkumu uvedl obrat své firmy, se finanční zisky zvýšily v průměru až o 22 %.

„Velice nás těší, že průzkum potvrdil pozitivní dopad absolvování MBA studia na kariéru našich absolventů. Díky výsledkům průzkumu jsme se například také dozvěděli, že 76 % našich absolventů se zprvu rozhodovalo i mezi jinými poskytovateli. To, že si nakonec vybrali právě náš institut, je pozitivní, a jsme rádi, že se jim tato investice vyplácí,“ říká k výsledkům průzkumu ředitel institutu CEMI, Mgr. Štěpán Mika.

Studium na institutu CEMI splnilo očekávání u naprosté většiny absolventů (98 %), u 28 % toto očekávání dokonce předčilo. „Studenti u nás nejvíce oceňují kvalitní online formu výuky, profesionální lektory, flexibilní podmínky studia, vstřícný klientský servis a snadnou dostupnost studijních materiálů,“ uvádí Mika, pod jehož vedením získal institut CEMI v květnu 2018 prestižní mezinárodní akreditaci ASIC Premier Institution, a to jako jediná vzdělávací instituce ve střední Evropě. Kompletní výsledky průzkumu STEM/MARK ve formě infografiky naleznete zde.

Institut CEMI v červnu slaví 7. výročí od svého založení a za tu dobu se může pyšnit již více než 1500 studenty a absolventy MBA a LLM programů. „Všem našim absolventům dohromady jsme tak již pomohli vydělat si o 164 milionů Kč více, než kdyby titul MBA nezískali,“ shrnuje Mika.

V rámci oslav 7. výročí nyní nabízí institut CEMI speciální zvýhodněné školné, začínající již na 82.900,- Kč bez DPH, návratnost částky vložené do školného MBA studia je tak podle dat z tohoto průzkumu pouze něco přes 2 roky. „I proto je 91 % našich absolventů přesvědčeno, že do MBA studia se vyplatí investovat,“ uzavírá Mika.

Nejbližší ročník online MBA a LLM programů zahajuje institut CEMI v říjnu 2018, a přihlásit se do nich je možné online již jen v průběhu června, kdy je také platná tato akční cena.

Autor článku

Komerční sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení