Společnost AT&T dokončila převzetí mediální firmy Time Warner

15.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 15. června (ČTK) - Americká telekomunikační společnost AT&T dokončila převzetí mediální firmy Time Warner. Informovala o tom dnes agentura Reuters. Fúzi loni napadlo žalobou ministerstvo spravedlnosti USA. Na počátku tohoto týdne ale soud s krokem souhlasil. Za převzetí, proti němuž se postavil i prezident Donald Trump, AT&T zaplatí více než 85 miliard dolarů (1,85 bilionu Kč).

Americké ministerstvo spravedlnosti má stále 60 dní, aby se odvolalo proti úternímu rozhodnutí soudu, který odmítl námitku žalobce, že spojení obou firem poškodí hospodářskou soutěž a doplatí na ně spotřebitelé.

Součástí společnosti Time Warner jsou televize CNN a HBO a filmová studia Warner Bros. Obsah vyrobený v produkci Time Warner hodlá AT&T šířit prostřednictvím satelitní televize DirecTV, kterou vlastní.

Převzetí Time Warner, včetně jejích dluhů, je čtvrtou největší fúzí v dějinách telekomunikačního a mediálního sektoru. Mezi veškerými uzavřenými obchody v historii je to dvanáctý největší.

Americký prezident Donald Trump spojení podniků během své předvolební kampaně tvrdě kritizoval a sliboval, že ho zablokuje. Trump je hlasitým kritikem zpravodajské stanice CNN, která je součástí skupiny Time Warner.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK