Výrobce textilií Pegas Nonwovens se přejmenuje na PFNonwovens

15.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo 15. června (ČTK) - Výrobce netkaných textilií Pegas Nonwovens se přejmenuje na PFNonwovens. Dnes o tom rozhodla na řádném zasedání valná hromada, uvedl v tiskové zprávě mluvčí znojemské textilky Jan Židek. Zástupci akcionářů také schválili loňskou účetní závěrku a převedení loňského nekonsolidovaného zisku 10,9 milionů eur (280 milionů Kč) na účet nerozděleného zisku minulých let.

O změně názvu společnosti se rozhodlo necelý rok poté, co se majoritním akcionářem stala česká investiční společnost R2G Rohan Czech podnikatele Oldřicha Šlemra. Ta má v současnosti přes 88 procent akcií a v květnu oznámila nákup společnosti First Quality Nonwovens v USA a Číně. Transakce má být dokončená ve třetím čtvrtletí. R2G se tak stane silným globálním hráčem na trhu netkaných textilií.

Pegas má výrobní závody v Česku ve Znojmě a v Bučovicích a další v Egyptě a staví nový závod v Jižní Africe. Tržby loni činily téměř 1,5 miliardy korun. Firma zaměstnává téměř 600 lidí a je veřejně obchodovaná na burze v Praze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK