Koruna v úvodu týdne dál oslabila k euru i dolaru

18.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Koruna v úvodu týdne oslabila k evropské i americké měně. V 17:00 se obchodovala za 25,79 Kč/EUR a za 22,21 Kč/USD, proti pátku tak vůči euru ztratila šest haléřů a proti dolaru pět haléřů. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online.

Kurz koruny podle Jana Berky ze společnosti Roklen dnes nijak výrazně nereflektoval další potvrzení inflačních tlaků v domácí ekonomice, které přinesl nad očekávání vyšší výsledek tempa růstu průmyslových cen za květen. \"Domácí měna se naopak svezla na mírné vlně výprodeje, jež byla pozorována i u ostatních měn regionu, jako je polský zlotý a maďarský forint,\" uvedl.

Podle Vladimíra Pikory z Next Finance česká měna zcela ignorovala změnu nálady na mezibankovním depozitním trhu. \"Mezibankovní úrokové sazby signalizují, že podle trhu roste šance na zvýšení úrokových sazeb ČNB už tento měsíc,\" podotkl. Dodal však, že koruna na to nemusí reagovat hned posílením. \"Nálada v Evropě prostě není dobrá a vyšší úrokové sazby to nezmění. Stále proto nečekám, že bychom letos prolomili úroveň 25,00 Kč/EUR,\" doplnil.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,73 25,79 Kč/USD 22,16 22,21

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK