Koruna z obav z obchodních válek dál oslabila k euru i dolaru

19.06.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Česká měna dnes dál oslabila k euru i dolaru, neprospěly jí obavy z obchodních válek kvůli clům. K euru skončila o pět haléřů slabší na 25,84 Kč/EUR, vůči dolaru ztratila téměř 15 haléřů na 22,35 Kč/USD. Vyplývá to z údajů na serveru Patria Online a vyjádření analytiků.

\"Spíše než domácí události přineslo negativní náladu do regionu dění ve světě,\" podotkla ekonomka Komerční banky Jana Steckerová. Investoři podle ní utíkají k bezpečnějším, především dolarovým aktivům kvůli hrozbě uvalení dalších amerických cel na čínské zboží nebo problémům v německé vládě.

Tendenci ztrácet tak dnes měly vedle koruny polský zlotý i maďarský forint, upozornila Steckerová. \"Obzvláště v dopoledních hodinách se kurzy koruny, zlotého i forintu vůči euru sunuly na slabší úrovně. V odpoledních hodinách pak tyto ztráty mírně korigovaly,\" popsala dnešní obchodování. Dopoledne se koruna dostala až na 25,86 Kč/EUR.

Také ředitelka Next Finance Markéta Šichtařová dává dnešní ztráty české měny do souvislosti s nervozitou investorů. \"Až se napětí z trhů vypaří, bude koruna po posledním oslabení velice atraktivní k nákupům. Přeci jen je Česká národní banka maximálně několik týdnů od dalšího zvýšení úrokových sazeb,\" doplnila.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,79 25,84 Kč/USD 22,21 22,35

Zdroj: Patria Online

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK