Sloučit půjčky se vyplatí. Ušetříte a získáte přehled. Víte, co vše je možné konsolidovat?

11.07.2018 | , Dotfox
Komerční sdělení


Dluhy se kupí a nálada nelepší. I přestože se české ekonomice daří a nezaměstnanost je na minimu, každého desátého Čecha trápí exekuce.

Důvodem jsou nečekané výdaje, náhlý odchod z práce a snížení příjmů, nezodpovědné zadlužování i špatná konstelace hvězd. Ať už jste se do dluhů dostali z jakéhokoliv důvodu, zapotřebí je se půjčkám postavit čelem a zapomenout na jakékoliv další zadlužování.

Splácet dluh dluhem je holý nesmysl. Píší to všude, říkají to všichni, a přesto se najdou tací, kteří si na splacení jedné půjčky sjednají druhou. Druhou půjčku splácí třetí a čtvrtou už jim nikdo nesjedná. Vše pak končí exekučním řízením a osobním bankrotem. Chcete-li se tomuto obvyklému scénáři obloukem vyhnout, začněte půjčky řešit zavčasu.

Jaké jsou výhody konsolidace?

Dlužíte, kde se dá, a nemáte na zaplacení pravidelných měsíčních splátek? Jděte za věřiteli a snažte se domluvit na novém splátkovém kalendáři, pokud neuspějete, je zapotřebí všechny dluhy konsolidovat. Konsolidace půjček vám umožní sloučit půjčky do jedné, díky tomu získat dokonalý přehled nad všemi dluhy. Avšak to není ani zdaleka jediná výhoda, kterou konsolidace nabízí. Sloučením se zároveň můžete těšit na lepší podmínky pro splácení.

  •  Nižší úrokovou sazbu
  •  Novou výši měsíční splátky
  •  Méně poplatků

Konsolidací výrazně ušetříte, nebudete platit poplatky za vedení každého úvěrového účtu. Úvěr budete mít jen jeden, a tak budete platit pouze jeden poplatek. Navíc se s věřitelem snadno domluvíte na takové měsíční splátce, kterou hravě zvládne váš měsíční rozpočet.

Jak konsolidace probíhá?

Sloučení půjček probíhá tak, že oslovíte banku, která za vás všechny dluhy vykoupí a stane se vaším novým a hlavně jediným věřitelem. Veškerá správa půjček se tak díky tomu výrazně zjednoduší. Jakékoliv další případné problémy se splácením už budete řešit pouze s novou bankou.

Jaké půjčky lez konsolidovat?

Konsolidovat lze nevýhodné úvěry, avšak ty musí splňovat některé podmínky. Pro sloučení musí být půjčky vždy alespoň dvě, maximální počet půjček není stanoven. Jestliže nezvládáte splácet pouze jeden úvěr, pak ho u konkurence refinancujte.

U sloučení je důležitá také celková suma dluhů. Ta obvykle nesmí být nižší než 50 000 Kč a zároveň nesmí přesahovat milion korun. Ve výjimečných případech pak banky povolují konsolidaci až do výše 2 500 000 Kč.

V nespolední řadě je vhodné pamatovat, že do sloučení nelze zahrnout některé nebankovní půjčky, jako jsou například půjčky bez registru, hotovostní půjčky, půjčky bez dokládání příjmů, a v některých případech nepochodíte ani s leasingem. Zároveň banky nekonsolidují úvěry se splatností kratší než půl roku.

Autor článku

Komerční sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení