Volkswagen v prvním pololetí dosáhl rekordního odbytu

17.07.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Wolfsburg 17. července (ČTK) - Německý automobilový koncern Volkswagen v letošním prvním pololetí poprvé dodal zákazníkům více než 5,5 milionu vozů. Jeho odbyt tak meziročně vzrostl o sedm procent. Oznámila to dnes podle agentury DPA firma, jejíž součástí je mimo jiné mladoboleslavská Škoda Auto.

\"Máme za sebou nejlepší první pololetí v historii podniku. Koncern dokázal výrazně zvýšit dodávky ve všech klíčových regionech,\" uvedl šéf prodeje Volkswagenu Fred Kappler. V samotném červnu se odbyt koncernu meziročně zvýšil o čtyři procenta na 958.600 vozů.

Ve druhé polovině roku nicméně Volkswagen počítá s obtížemi v důsledku přechodu na nový systém testování emisí WLTP. \"Očekáváme, že dodávky budou ve druhém pololetí ovlivněny zavedením nové normy WLTP. Některá vozidla budou pravděpodobně dodána zákazníkům později, než se předpokládalo,\" uvedl Kappler.

Škoda Auto již v pondělí oznámila, že v prvním pololetí zvýšila dodávky zákazníkům o téměř 12 procent na 652.700 vozů. V samotném červnu dodávky vzrostly o téměř 11 procent na 116.500 vozů. To představuje nejlepší červnový výsledek v historii podniku.

Koncern Volkswagen zahrnuje i řadu dalších značek, kromě hlavní značky VW jsou to například Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche či Seat. V celém loňském roce se odbyt koncernu zvýšil o 4,3 procenta na rekordních 10,7 milionu vozů.

pmh sva

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK