Koruna dnes stagnovala k euru, vůči dolaru oslabila o osm haléřů

18.07.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. července (ČTK) - Česká měna dnes vůči euru stagnovala. Kolem 17:00 se podle serveru Patria Online obchodovala za 25,84 Kč/EUR, tedy ve stejném kurzu jako při úterním závěru. Obchodní aktivita patřila k velmi podprůměrným. Vůči dolaru česká měna oslabila o osm haléřů na 22,20 Kč/USD.

Hlavní ekonom Komerční banky Jan Vejmělek označil korunu za dnešního regionálního vítěze. Její kurz se totiž odpoutal od vývoje kurzu EUR/USD. \"Další oslabení eura na globálním trhu dnes nechala tuzemskou měnu v klidu. Naopak polský zlotý i maďarský forint kvůli tomu ztrácely,\" uvedl Vejmělek.

Dolar pokračuje v ziscích druhý den. Šéf americké centrální banky (Fed) Jerome Powell v úterním projevu připravoval trhy na na další postupné zvyšování úrokových sazeb v USA. \"Dá se říct, že tak bagatelizoval riziko, že by globální ekonomiku mohly vykolejit obchodní války. Dokud bude Fed takto pevný ve svých postojích, bude dolar přidávat další zisky,\" uvedla ředitelka společnosti Next Finance Markéta Šichtařová.

Kurz české měny: Předchozí závěr Dnes kolem 17:00 Kč/EUR 25,84 25,84 Kč/USD 22,12 22,20

Zdroj: Patria Online

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK