Politickou náměstkyní ministryně průmyslu se stala A. Rudyšarová

19.07.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. července (ČTK) - Novou náměstkyní ministryně průmyslu a obchodu se stala dosavadní ředitelka Svazu obchodu a cestovního ruchu Alexandra Rudyšarová. Bude takzvaným politickým náměstkem, který neřídí žádnou sekci a ministr si ho může vybrat mimo služební zákon. Informaci serveru ihned.cz ČTK potvrdila mluvčí resortu Štěpánka Filipová.

Rudyšarová byla v úřednické vláda premiéra Jiřího Rusnoka v roce 2013 už jednou náměstkyní na MPO pod ministrem Jiřím Ciencialou. Server připomíná, že v tomto roce kandidovala i ve volbách za SPOZ, byla na pátém místě kandidátky ve středních Čechách. Její syn Rudolf Rudyšar podle webu dělá poslaneckého asistenta předsedovi KSČM Vojtěchu Filipovi.

Rudyšarová přichází z pozice ředitelky Svazu obchodu a cestovního ruchu, kde pracovala spolu se současnou ministryní průmyslu a obchodu Martou Novákovou (za ANO). Byla i ředitelkou agentury CzechInvest, dříve působila i jako mediální poradkyně bývalých manažerů Mostecké uhelné společnosti (MUS), kteří byli ve Švýcarsku odsouzeni kvůli podezřelým finančním machinacím při privatizaci MUS.

Na pozici náměstka MPO se na začátku července vrátil bývalý ministr průmyslu a obchodu ve vládě Bohuslava Sobotky Jiří Havlíček (oba ČSSD). V této funkci před jmenováním ministrem v letech 2014 až 2017 působil. Vede sekci legislativní a provozní. Náměstkem sekce technologií 4.0 se stal dosavadní předseda Technologické agentury ČR Petr Očko.

Vedením Svazu obchodu a cestovního ruchu byl po jmenování Novákové ministryní pověřen viceprezident Michal Ševera, a to až do doby zvolení nového prezidenta. Řízením svazu byla po Rudyšarové pověřena manažerka pro cestovní ruch, sociální dialog a PR Irena Vlčková. Svaz to dnes uvedl v tiskové zprávě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK