Ceny ropy se po středečním propadu stabilizovaly

09.08.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn/New York 9. srpna (ČTK) - Ceny ropy se po středečním propadu stabilizovaly, na trhu nicméně přetrvávají obavy z negativního dopadu obchodních sporů na poptávku. Severomořská ropa Brent kolem 18:30 SELČ vykazovala nepatrný nárůst na 72,30 dolaru za barel. Americká lehká ropa West Texas Intermediate (WTI) se nacházela na 69,94 dolaru za barel, tedy na úrovni středečního závěru.

Ve středu se ceny ropy kvůli obavám z eskalace obchodního sporu mezi Spojenými státy a Čínou propadly o zhruba tři procenta. K jejich poklesu přispěla rovněž zpráva o překvapivém nárůstu zásob benzinu ve Spojených státech.

Washington v úterý oznámil, že od 23. srpna začne vybírat nová cla ve výši 25 procent na zboží z Číny, jehož roční dovoz do Spojených států dosahuje 16 miliard dolarů. Peking následně ohlásil odvetné opatření v obdobném rozsahu. Investoři se obávají, že eskalace obchodního sporu mezi dvěma největším ekonomikami světa by mohla podkopat hospodářský růst a vyústit ve slabší poptávku po komoditách.

Ceny ropy v dolarech za barel (asi 159 litrů): BURZA TYP KONTRAKT AKTUÁLNÍ CENA PŘEDCHOZÍ ZÁVĚR Londýn - ICE Brent říjen 72,30 72,28 New York - NYMEX WTI září 66,94 66,94

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK