Bakalík skončil jako státní tajemník na MZe

15.08.2018 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. srpna (ČTK) - Vláda dnes odvolala státního tajemníka na ministerstvu zemědělství Jiřího Bakalíka, který o uvolnění z funkce sám požádal. ČTK to dnes sdělilo ministerstvo zemědělství a potvrdil ministr Miroslav Toman (za ČSSD). Bakalík byl tajemníkem na ministerstvu od roku 2015. Kabinet zároveň vyhlásil výběrové řízení na jeho nástupce.

Podle Tomana vypíše výběrové řízení na nového tajemníka podle zákona ministerstvo vnitra. \"Požádal jsem o zkrácené výběrové řízení, aby to bylo do deseti dnů,\" dodal na dotaz ČTK.

Příchod nového tajemníka do úřadu by měl být 17. září. \"Není vhodné, aby toto služební místo zůstalo delší dobu neobsazeno,\" píše se v materiálu, který dnes vláda schválila.

Bakalík před funkcí tajemníka na ministerstvu působil jako ředitel personálního odboru. Vystudoval Agronomickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně a pracoval v JZD Bystřice pod Hostýnem a později jako vedoucí střediska ZD Brusné. Zastával také funkci vedoucího odboru sociálních věcí, školství a kultury v Bystřici pod Hostýnem a od roku 1999 pracoval jako tajemník na přerovském magistrátu.

V roce 2016 Bakalíka stíhala policie kvůli trestnímu oznámení, které se týkalo jmenování dnes již bývalé ústřední ředitelky Státního pozemkového úřadu Svatavy Maradové. V dalším roce však případ odložila, protože neshledala podezření, že by se stal trestný čin.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK